La situació geogràfica de Mas Jofre ofereix un panorama d’activitats i entreteniments molt divers. Natura, cultura i gastronomia es troben a les proximitats de Pals. Podreu gaudir de rutes a peu i en bicicleta, camins de ronda i excursions pel Parc Natural de la Gola del Ter. També hi trobareu el Club de Golf de Pals i visites guiades pel nucli medieval del Pedró. Podreu tastar la cuina de l’Arròs de Pals i els vins del celler Torrent.
Per a més informació podeu visitar:
PALS
Vila medieval entre aigües
L’aigua ha donat nom al poble de Pals, del llatí palus (llacuna, terreny pantanós o estany). Pals està situat entre les muntanyes de Begur i el Montgrí i la costa i la plana dels rius Ter i Daró. El 1949 va esdevenir un Bé Cultural d’Interès Nacional.
Un factor clau en la història de la vila ha estat l’aigua. Pals va tenir activitat portuària documentada des del 1406 fins el segle XVIII. Restes arqueològiques demostren que va tenir dos ports. Un de principal, a la Torre Mora i l’altre al Molí Gros.
De Pals sortien vaixells cap a Itàlia, França i la resta de la Península Ibèrica. Es carregaven amb amb productes de la vila. Vi de les pròpies vinyes, arròs de l’antic molí i peix salat. De la mateixa manera, arribaven vaixells d’arreu del món per comerciar i comprar al port de Pals. El 1607 es venia la que es considerava la millor barra de sardinal de tota la costa catalana.
La desaparició definitiva del port de Pals el segle XIX, s’atribueix a la suma de diversos factors: els moviments dels sediments del riu Ter i Daró, els vents de Tramuntana i el fort onatge.
Malgrat la pèrdua del port, Pals conserva un dels recintes emmurallats medievals més ben conservats de l’Empordà. El barri del Pedró és tot un viatge en el temps. Hi trobem edificis d’estil romànic, gòtic i barroc.
Més enllà de la vila, entre camps i arrossars, s’hi troben masies fortificades dels segles XV i XVII, entre elles, el Mas Jofre.